Autoliitto: Talvirenkaiden vaihto ei yksin takaa turvallisuutta

22.10.2021

Talvisiin keleihin pitää varautua vaihtamalla autoon ajoissa talvirenkaat. Talvirenkaat eivät kuitenkaan tuo kesäkelien pitoa, joten renkaiden vaihdon yhteydessä pitää säätää myös omaa ajotapaa.

Marraskuun alusta alkaen talvirenkaiden käyttö on pakollista, jos sää- tai keliolosuhteet sitä edellyttävät. Toki talvirenkaat, niin nastat kuin nastattomat, saa tarvittaessa vaihtaa alle aiemminkin. Monin paikoin Suomessa on jo ollut täysin talvirengaskelit ja renkaiden vaihtamista on syytä harkita myös Etelä-Suomessa - varsinkin, jos on liikenteessä myöhään illalla, yöllä tai varhain aamulla.

Autoilijan on syytä kuitenkin tiedostaa, että talvirenkaat eivät takaa erinomaista pitoa. Pohjoismaisten talvirenkaiden ominaisuudet on optimoitu oikeasti talvisille keleille, joten ne eivät ole parhaimmillaan ajettaessa vielä usein päivisin esiintyvissä jopa yli kymmenen asteen lämpötiloissa tai vesisateessa.

”Kuljettajan tulisikin asettaa itsensä talviajomoodiin talvirenkaiden vaihdon myötä. Kunnon turvavälin pitäminen edellä ajavaan ja ennakointi ovat entistä tärkeämmässä roolissa”, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen toteaa.

Lue lisää...

25.11.2021Yle: Talvirenkaiden vaihtoa voi nykyään lykätä, mutta se voi tulla kalliiksi
15.11.2021Ilta-Sanomat: Arvotko yhä kitkojen ja nastojen välillä? Tämä testi saattaa auttaa tekemään päätöksen
04.11.2021Aamulehti: "Mihin tarvitaan asvalttipäällysteitä vereslihalle rouhivia piikkikumeja kaupungissa ja pääteillä?"
01.11.2021E-S Media/Helsingin Uutiset: Uudenlainen seuranta paljasti, kuinka moni ajaa Helsingissä nastoilla
01.11.2021STT/Keskisuomalainen: Tänään käynnistyvä talvirengaskausi vaatii autoilijalta valppautta
31.10.2021HS: Marraskuu alkaa tavanomaista lämpimämpänä, mutta talvi­renkaiden suhteen sää­ennusteita kannattaa seurata tiiviisti
26.10.2021Traficom: Talvirenkaat alle sään ja kelin mukaan - Uudet talvirengassäännöt seurannassa
25.10.2021Fintraffic, LVM, YM: Kiinnitä huomiota rengasvalintasi turvallisuuteen ja ympäristövaikutuksiin
22.10.2021Autoliitto: Talvirenkaiden vaihto ei yksin takaa turvallisuutta
20.10.2021Väylävirasto: Talvi- ja pimeän ajon nopeusrajoitukset otetaan jälleen käyttöön

Siirry arkistoon »