Ilta-Sanomat: Arvotko yhä kitkojen ja nastojen välillä? Tämä testi saattaa auttaa tekemään päätöksen

15.11.2021

Verkosta löytyvä uusi ja ilmainen talvirengasvalitsin voi nyt helpottaa autoilijaa tekemään valinnan samaa laatutasoa olevien pohjoismaisten kitka- ja nastarenkaiden välillä. Fintraficin, liikenne- ja viestintä- sekä ympäristöministeriön tiedotushankkeeseen liittyvän rengasvalitsimen suositus perustuu vastaajan antamiin painoarvoihin renkaiden keskeisistä ominaisuuksista.

Käytännössä talvirengasvalitsimessa määritellään ensin painoarvot turvallisuuden ja suorituskyvyn, taloudellisuuden ja kulutuskestävyyden, mukavuuden ja käytännöllisyyden sekä ympäristöystävällisyyden kesken. Sen jälkeen vastaaja puntaroi renkaan suorituskyvyn tärkeyttä eri keliolosuhteissa (kuivalla, märällä, lumisella ja jäisellä kelillä).

– Tähtiluokituksemme mukaan nastarenkaat ovat kitkarenkaita edellä puhtaassa jääpidossa, mutta kaikkien muiden ominaisuuksien osalta ne yltävät korkeintaan kitkarenkaiden tasolle. Niinpä talvirengasvalitsin suosittelee nastarenkaita vain silloin, jos vastaaja painottaa korostetusti renkaan suorituskykyä jäisellä tiellä, rengasportaalista vastaava viestintäkonsultti Jouko Lahti kertoo.

Talvirengasvalitsimeen 11.10.–7.11. kertyneiden anonyymien vastausten perusteella kitkarenkaat sopisivat useimmille autoilijoille nastarenkaita paremmin. Talvirengasvalitsin myös suositteli kitkarenkaita odotetusti lähes kaikille kitkarenkaiden käyttäjille jatkossakin. Myös useimmille nastarenkaiden käyttäjille suositeltiin kitkarenkaita seuraavaksi talvirengastyypiksi.

Lue lisää...

25.11.2021Yle: Talvirenkaiden vaihtoa voi nykyään lykätä, mutta se voi tulla kalliiksi
15.11.2021Ilta-Sanomat: Arvotko yhä kitkojen ja nastojen välillä? Tämä testi saattaa auttaa tekemään päätöksen
04.11.2021Aamulehti: "Mihin tarvitaan asvalttipäällysteitä vereslihalle rouhivia piikkikumeja kaupungissa ja pääteillä?"
01.11.2021E-S Media/Helsingin Uutiset: Uudenlainen seuranta paljasti, kuinka moni ajaa Helsingissä nastoilla
01.11.2021STT/Keskisuomalainen: Tänään käynnistyvä talvirengaskausi vaatii autoilijalta valppautta
31.10.2021HS: Marraskuu alkaa tavanomaista lämpimämpänä, mutta talvi­renkaiden suhteen sää­ennusteita kannattaa seurata tiiviisti
26.10.2021Traficom: Talvirenkaat alle sään ja kelin mukaan - Uudet talvirengassäännöt seurannassa
25.10.2021Fintraffic, LVM, YM: Kiinnitä huomiota rengasvalintasi turvallisuuteen ja ympäristövaikutuksiin
22.10.2021Autoliitto: Talvirenkaiden vaihto ei yksin takaa turvallisuutta
20.10.2021Väylävirasto: Talvi- ja pimeän ajon nopeusrajoitukset otetaan jälleen käyttöön

Siirry arkistoon »