Liikenneturva: Talvirenkaat alle kelin mukaan

25.10.2022

Talven ei pitäisi koskaan yllättää autoilijaa. Liikenneturvan kyselyn* mukaan viidennes koki hankalaksi arvioida, milloin kesärenkaat on hyvä vaihtaa talvirenkaisiin. Nykyiset vaihtelevat talvisäät tekevät ennakoinnista hankalaa. Talven lähestyessä kannattaa varautua muihin kulkuvaihtoehtoihin, jos ennakointi on jäänyt tekemättä.

Asuinympäristö vaikuttaa ennakoinnin tarpeeseen. Suomi on iso maa ja rannikolla saattaa olla kesäisempi keli verrattuna sisämaahan. Talvirenkaiden vaihtamisessa kannattaa ennakoida herkemmin, jos omat ajomatkat ovat pitkiä. Pääasiallisesti kaupungissa liikkuvat voivat helpommin reagoida jättämällä huonolla kelillä auton kotiin ja kulkea esimerkiksi julkisilla.

– Arvio talvirenkaiden tarpeesta kannattaa tehdä omien muiden vaihtoehtojen mukaisesti, huomauttaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Ari-Pekka Elovaara. – Jos vaihtoehtoja ei ole, tulee talvirenkaat vaihtaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, Elovaara jatkaa.

Etelä-Suomessa saattaa olla yksi erittäin talvinen päivä, jonka jälkeen on taas viikkoja sulaa. Jos sen yhden päivän pystyy liikkumaan muuten kuin autolla, ei talvirenkaiden kanssa tarvitse pitää niin suurta kiirettä. Muualla Suomessa talvikeli voi tulla nopeasti ja jäädä koko talveksi. Silloin on hyvä vaihtaa talvirenkaat alle heti kun säätiedote ennustaa talvista keliä.

Lue lisää...

29.03.2023Aamulehti: Näin nastarenkaat tuhoavat teitä jopa 90 miljoonan euron edestä vuodessa
24.03.2023Tekniikan Maailma: Oikea rengastus oikeaan aikaan
23.03.2023Liikenneturva: Pakkasyöt pitävät tienpinnat liukkaina - Vaihda kesärenkaat kelin mukaan
21.03.2023Helsingin kaupunki: Katujen kevätpuhdistukset ovat alkaneet ja etenevät sään mukaan
23.02.2023Väylävirasto/Tutkimus: Kitkarenkaat aiempaa turvallisemmat
24.01.2023HS: Kalle Rovanperä ottaa kantaa suomalaisia mietityttävään rengaskysymykseen
11.11.2022Lapin Kansa: Lapissa ta­pah­tuu suh­tees­sa enemmän kit­ka­ren­kail­la ai­heu­tet­tu­ja kuo­lon­ko­la­rei­ta kuin Suo­mes­sa kes­ki­mää­rin
10.11.2022Euroopan komissio: Komissio ehdottaa uusia Euro 7 -päästönormeja ajoneuvojen epäpuhtauspäästöjen vähentämiseksi ja ilmanlaadun parantamiseksi
01.11.2022HS: Yksi merkintä kertoo, saako kitkarenkaillasi ajaa enää kahden vuoden kuluttua
25.10.2022Nokian Renkaat: Miksi perheen kakkosautossakin kannattaa olla premium-renkaat?

Siirry arkistoon »