Lapin Kansa: Lapissa ta­pah­tuu suh­tees­sa enemmän kit­ka­ren­kail­la ai­heu­tet­tu­ja kuo­lon­ko­la­rei­ta kuin Suo­mes­sa kes­ki­mää­rin

11.11.2022

Talvirenkaiden keliperusteinen käyttövelvollisuus päättyi maaliskuun lopussa. Huhtikuun alusta alkaen nastarenkaita on saanut käyttää talvisten ajokelien perusteella. Pääsiäiseen sidotusta nastarenkaiden käyttöajasta luovuttiin tieliikennelain uudistuksen yhteydessä.

Tänään käynnistyvä Renkaat kelin mukaan -kampanja kehottaa välttämään nastarenkaiden tarpeetonta käyttöä ja vaihtamaan kesärenkaisiin, kun se on kelien puolesta turvallista. Kampanjan allekirjoittajina toimivat Fintraffic, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, liikenne- ja viestintäministeriö, SYKE ja ympäristöministeriö.

”Kesä- ja talvirenkaiden välisessä valinnassa kyse on ennen kaikkea turvallisuudesta, mutta nasta- ja kitkarenkaiden välillä erot tulevat näkyviin lähinnä ympäristövaikutuksissa. Rengasvalinnat tehdään kuitenkin usein tunteella ja osin pinttyneiden uskomusten pohjalta”, viestintäkonsultti Jouko Lahti kuvailee kampanjoinnin haasteita ja lähestymistapaa.

Helsingin kaupungin keväällä 2021 teettämän kuluttajakyselyn mukaan lähes kaikki kitkarenkaiden käyttäjät aikovat hankkia kitkarenkaat myös seuraaviksi talvirenkaiksi. Nastarenkaiden käyttäjistä osa on siirtymässä kitkarenkaisiin ja joka kolmas empii vielä tulevaa rengasvalintaansa.

”Suurimpana esteenä rengastyypin vaihtamiselle lienee omakohtaisen kokemuksen puute toisesta rengastyypistä. Renkaat kelin mukaan -rengasportaalissa voit testata talvirengasvalitsinta omien painotusten pohjalta. Siellä voit kertoa myös kokemuksia siirtymisestä nastoista kitkoihin ja rohkaista näin empijöitä omissa pohdinnoissaan”, Lahti vinkkaa.

Lue lisää...

29.03.2023Aamulehti: Näin nastarenkaat tuhoavat teitä jopa 90 miljoonan euron edestä vuodessa
24.03.2023Tekniikan Maailma: Oikea rengastus oikeaan aikaan
23.03.2023Liikenneturva: Pakkasyöt pitävät tienpinnat liukkaina - Vaihda kesärenkaat kelin mukaan
21.03.2023Helsingin kaupunki: Katujen kevätpuhdistukset ovat alkaneet ja etenevät sään mukaan
23.02.2023Väylävirasto/Tutkimus: Kitkarenkaat aiempaa turvallisemmat
24.01.2023HS: Kalle Rovanperä ottaa kantaa suomalaisia mietityttävään rengaskysymykseen
11.11.2022Lapin Kansa: Lapissa ta­pah­tuu suh­tees­sa enemmän kit­ka­ren­kail­la ai­heu­tet­tu­ja kuo­lon­ko­la­rei­ta kuin Suo­mes­sa kes­ki­mää­rin
10.11.2022Euroopan komissio: Komissio ehdottaa uusia Euro 7 -päästönormeja ajoneuvojen epäpuhtauspäästöjen vähentämiseksi ja ilmanlaadun parantamiseksi
01.11.2022HS: Yksi merkintä kertoo, saako kitkarenkaillasi ajaa enää kahden vuoden kuluttua
25.10.2022Nokian Renkaat: Miksi perheen kakkosautossakin kannattaa olla premium-renkaat?

Siirry arkistoon »